Professionella matbilder: De 5 anledningarna till att varför du behöver investera i dem

Som det gamla ordspråket säger, “En bild säger mer än tusen ord” Detta uttalande resonerar tydligt för människor i restaurangbranschen.

Vad säljer dina menyalternativ? Dina bilder säljer dem. Professionell fotografering är avgörande som en del av din övergripande marknadsföringsstrategi för din restaurang.
När det kommer till bilder och mat ska vi titta på de fem anledningarna till att varför du behöver investera i dem idag.

För att verkligen lyfta fram dina rätter på inte bara din egen meny, utan på din webbplats och i all din digitala marknadsföring, borde dina bilder vara stjärnan.

Låt oss titta på varför du vill investera i professionell fotografering för att verkligen få din restaurang att glänsa och locka fler gäster.

#1: Du gör ett varaktigt första intryck
Visuella medier skapar ett bestående minne i en tittares hjärna. Det är därför det första intrycket stannar kvar.

En bra fotograf vet att första gången du ser en bild väcker den en stark känsla. Till exempel kan du se ett visuellt tilltalande foto av en hamburgare, och det väcker känslor av lycka. Det kan också göra dig hungrig. Men om du skulle se ett foto av en hamburgare som var mindre tilltalande, kanske du inte har samma reaktion.

Du har bara ett skott på det första intrycket, så du vill att allt om din webbplats och digital marknadsföringsfotografering ska vara i toppklass. Dina bilder bör tala för hela din restaurang.

Det är aptitretande bilder som väcker positiva känslor. Du kommer att upptäcka att gästerna är mer benägna att komma till din restaurang och beställa från dig när du har professionella bilder på din webbplats tillskillnad från den som inte har satsat i professionella matbilder.

#2: Du visar kvaliteten på din mat

För den person som precis upptäckt din restaurangwebbplats genom t.ex. i en sökning “hitta restauranger nära mig”, kan din fotografering av proffsiga matbilder visa kvaliten på din mat så finns det stor chans att den personen kommer boka hos dig och blir din gäst på så sätt omvandlar du fler besökare till gäster och det kallas för en bra konvertering.

Med vackert gjorde mat&dryck fotografering lämnar du inga tvivel hos potentiella gästerna om huruvida du bryr dig om kvaliteten på de rätter du serverar middagsgäster.

Din fotografering ökar förtroendet och bygger självförtroende. Det berättar för dina potentiella och nuvarande gäster att du värdesätter allt du gör. Så på ett omvägande sätt berättar den för dem att du bryr dig om den egentliga kvaliteten på din mat och städningen i ditt kök.

Dina potentiella gäster kommer inte att tvivla på att din mat är utmärkt. Genom att investera i professionell fotografering har du också ett försprång gentemot någon av dina lokala konkurrenter, vilket förbättrar din försäljning i processen.
Dessutom är det en bra tumregel att inkludera fotografier av varje ny meny på din webbplats. Vad händer om du har samma matbilder som inte har uppdaterat på länge? Detta berättar undermedvetet till gästerna att du har samma meny och du aldrig ändrar.

Fotografera allt, gör det bra och lyft fram det på din webbplats, sociala medier och e-postmarknadsföring.

#3: Du får bättre sökresultat

Restaurangwebbplatser som optimerar sina vackra bilder, tillhandahåller alt-taggar, inkluderar bildtexter och skriver fantastiskt innehåll ser ofta en ökning i sökmotorernas resultatsidor.

Google gillar väldefinierat innehåll. När du är mycket noggrann med din fotografering kommer din hemsida ofta att dyka upp högre i Googles sökresultat.

Så, ta fantastiska proffsiga bilder och posta i din hemsida, och du kan bara se ökning av din placering.

#4: Du ökar marknadsföringsframgången

Med professionell matfotografering kommer du att upptäcka att det är lättare att marknadsföra din restaurang.

Du kan använda dina professionella matfoton inte bara på din webbplats utan på dina sociala medieplattformar och till och med på din restaurangmeny.

Matfoton kommer att förstärka ditt varumärke om du anlitar en proffsig fotograf som förstår matfotografering och vad din restaurang står för Dessutom, med en arkivmapp full av professionella fotografering har du alltid innehåll redo för Facebook-annons, en tryckt annons, tidningsannons, skylt, e-post, Google Business-sida eller mer.
Som vi nämnde innan. Google är en viktig kanal att du använder dina professionella bilder inte bara i dina Google Business-inlägg utan också i din informationssektion. Ett bra tips är att lägga till nya foton på din Google Business-sida regelbundet. Google gillar att se detta innehåll och kan till och med belöna dig för det i sökmotorernas resultat.

#5: Du hjälper kunder att fatta beslut

Det kan vara svårt för många att bestämma sig för var och vad de ska äta.
Du kan hjälpa dem att fatta ett mer välgrundat beslut genom att investera i professionell fotografering av din restaurang och din meny.

Om du till exempel är en italiensk restaurang och serverar en tjusig pastarätt, kan du verkligen hjälpa dina gäster genom att tillhandahålla aptitretande bilder. Vissa kockar kan tillaga rätten annorlunda, så genom att visa maträtten i bilder hjälper du gästerna att avgöra om det ser ut som det de vill ha. Dessutom kommer du att upptäcka att professionella bilder hjälper till med merförsäljningen.
Dina bilder kan bara locka gäster att öka beställningen.

Slutgiltiga tankar

Människor kommer ihåg 65 % av vad de ser när det kommer till bilder, men de kommer bara ihåg 10 % av vad de läser eller hör.

Och bra bilder lockar fler gäster.

Detta är anledningen till att matbildernas visuella tilltal inte kan förbises. De är en central funktion på din webbplats och i all dina marknadsföringskanaler.
För att locka nya gäster och öka antal bokningar och lyfta fram din otroliga meny för mera beställningar är det viktigt att du investerar i professionell fotografering. Lita inte på din smartphone eller bara någon bakgrund bakom din mat. Anlita någon expert matfotograf som vet hur man fotograferar mat. Det här är ingen lätt uppgift, så be om exempel på din fotografs arbete.
Låt din fotografs konstnärliga öga vägleda dig på vägen och se till att du också är en del av processen så att bilderna förblir trogen till ditt restaurangvarumärke.
Genom att ändra dina bilder eller lägga till foton i din marknadsföringskanaler kommer du snart att upptäcka att din professionella matfotografering kommer att leda vägen till en ökning av verksamheten för din restaurang.

Behöver du hitta ett kommersiellt proffs matfotograf? Du har tur! På FoodMarketing hjälper vi våra kunder med att skapa en starkare digitalnärvaro på nätet och därav ökad anta nya gäster därav omsättning. Vi har lång erfarenhet inom restaurang/ matfotografering. Våra professionella bilder fotade av en riktig matfotograf kommer er mat & restaurang utmärka sig i mängden bland andra restauranger och locka fler nya gäster till er
Kontakta oss så bygger vi framgång tillsammans.

Boka en gratis konsultation idag!