Lediga jobb
Support
Webbmail

Googles företagsprofil för restauranger – hur får man fler kunder?

I den här artikeln om Googles företagsprofil för restauranger hjälper vi dig att förbättra din synlighet online och spara tid. Om du är en restaurangägare vet du redan hur viktigt det är. När allt kommer omkring söker potentiella kunder efter restauranger på Google varje dag. Ett av de bästa sätten att se till att din restaurang är synlig på Google är att skapa och optimera en lista på Googles företagsprofil (GBP, tidigare Google My Business – GMB). Google Business Profile är en kostnadsfri plattform som låter företag hantera sin onlineinformation, inklusive deras öppettider, plats och kontaktuppgifter.

 

Googles företagsprofil för restauranger – hur man optimerar sökresultat

Så, hur går du tillväga för att optimera din GBP-rankning för restauranger? Det är avgörande för lokala företag. Här är några tips för restaurangägare att bemästra sökmotorer:

1. Gör anspråk på din företagsprofil.

Om du inte redan har gjort anspråk på din företagsprofil i Google, gör det nu. Det här steget är viktigt eftersom det låter dig kontrollera informationen som visas om din restaurang i Google-sökning och Google maps.
Om din restaurang redan har en profil och du inte har tillgång till den, följ instruktioner nedan:

1. Öppna Google Maps-appen på din telefon eller surfplatta med Android.
2. I sökfältet anger du företagsnamn och väljer det rätta.
3. I företagsprofilen trycker du på Gör anspråk på företaget Jag äger eller förvaltar detta företag.
• För att välja ett annat företag, klicka på Jag äger eller hanterar ett annat företag.
4. Välj ett verifieringsalternativ och följ stegen på skärmen.

2. Ladda upp bilder.
Kunder är mer benägna att välja en restaurang som har bilder, så se till att lägga till några till din GBP-profil. Inkludera bilder på din mat, din restauranginteriör och din personal. Google kommer att visa dessa foton i Google Sök, Google Places, Google Results, Google Offers och Google Maps.

3. Fyll i alla informationsfält.
När kunder letar efter en restaurang vill de veta saker som dina öppettider, adress, företagsbeskrivning, hemsida och telefonnummer. Hälso- och säkerhetsegenskaper eller säkerhetsåtgärder är också viktiga. Så se till att all denna information är ifylld på din GBP-profil.

4. Uppmuntra recensioner.
Googles recensioner kan hjälpa dig att öka din synlighet och locka fler gäster. Så uppmuntra dina nöjda kunder att lämna recensioner på din GBP-profil. Det är bra för dina lokala sökresultat och dina webbplatsbesök.

5. Använd GBP Insights.
GBP Insights är ett verktyg som ger information om hur matgäster interagerar med din profil. Använd denna information för att göra ändringar i din profil och förbättra din synlighet.

6. Använd Googles företagsprofil för restauranginlägg.
GBP-inlägg är ett bra sätt att dela information om din restaurang, inklusive specialerbjudanden och evenemang. Se till att inkludera attraktiva bilder och uppmaningar i dina inlägg. Lägg till rätter och korrekt information till beskrivningen. Det kan också förbättra dina sökresultat.

Genom att följa dessa tips kan du optimera din GBP-notering och locka fler gäster till din restaurang eller webbplats. Så vad väntar du på? Kom igång med din GBP restaruangprofilen idag och öka rakningen i sökresultatet.

Komma igång med din restaurangs Google-företagsprofil
Det är enkelt att komma i gång med din restauranginformation. Skapa bara en profil för ditt företag och se till att inkludera korrekt och uppdaterad information om din lokala restaurang. När din profil har skapats kan du börja optimera den genom att lägga till foton, uppdatera dina öppettider, kontaktinformation, menyalternativ, webbplats och svara på recensioner. Du kan också använda GBP Insights för att spåra hur kunder interagerar med din annons och göra ändringar därefter.

Om du inte redan använder Google Företagsprofil för din restaurang börja nu och kom i gång. Följ stegen nedan för att skapa och optimera din företagsprofil (Google Maps och Google Sök kommer att uppskatta det).

1. Gå till google.com/business och klicka på “Starta nu.”

2. Ange ditt företagsnamn och adress. Om ditt företag redan är listat kan du göra anspråk på det genom att verifiera ditt ägande.

3. Välj rätt företagskategori. För restauranger är några relevanta kategorier “Restaurang”, “Café” och “Mat och dryck”.

4. Ange din kontaktinformation. Detta bör innehålla viktig information som din adress, restaurangwebbplats, telefonnummer, online beställning och öppettider. Det är avgörande för lokal sökning.

5. Lägg till foton. Kunder älskar att se foton av mat, så se till att lägga till några högkvalitativa företagsfoton av dina menyalternativ. Det är också viktigt för Google Sök och Google Maps.
Läs mer om detta i den här artikeln.

6. Publicera dina uppgifter. När du har angett all nödvändig information och lagt till bilder klickar du på “Publicera” för att göra dina lokala företagsuppgifter live.

https://www.youtube.com/watch?v=KWZs5ITvzbw
Källa: Ranking Academy

Optimera Googles företagsprofil för restauranger
Din GBP- restaurangprofil är vad som dyker upp när potentiella kunder söker efter din restaurang på Google. Det inkluderar ditt företagsnamn i lokal sökning, adress, öppettider, kontaktinformation, användargenererade recensioner, din restaurangwebbplats och foton. Se därför till att din restaurang är korrekt listad!

Att se till att din GBP- restaurangprofil är uppdaterad och korrekt är avgörande för att leda nya gäster till din restaurang. Nedan hittar du de bästa metoderna och några tips om hur du optimerar din GBP- profil för restauranger:

1. Fyll i alla din restaurangs informationsfält.
Se till att fylla i alla informationsfält på din GBP- restaurangprofil. Detta inkluderar ditt företagsnamn, fysiska plats, öppettider, kontaktinformation, omslagsfoto, middag, menydata, meny-URL, beställningslänk och kategori. Det är också viktigt för Google Maps och Google Sök. Då borde lokala restauranger fylla sina profiler så mycket de kan.

2. Lägg till restaurangfoton och videor för Google Sök och Google Maps.
Om du lägger till foton och videor i din restaurangprofil i Google kan den sticka ut och ge en potentiell gäst en bättre uppfattning om hur din restaurang ser ut. Försök att lägga till en blandning av foton, inklusive sådana av din mat, din matsal och din personal. Du kan också lägga till videor, till exempel en rundtur i din restaurang eller ett klipp av din kock som förbereder en maträtt.

3. Uppmuntra recensioner och betyg för din restaurangs verksamhet.
Matgästernas recensioner och betyg är väl synliga i Googles restaurangprofiler, så det är viktigt att uppmuntra nöjda kunder att lämna dem. Du kan göra detta genom att skicka uppföljande e-postmeddelanden, aviseringar om märkesvaror online eller erbjuda incitament, såsom rabatter eller gratiserbjudanden.
Du hittar en länk till recensionsformuläret i din profil.

4. Svara på recensioner i Googles företagsprofil för restauranger
Förutom att uppmuntra matgäster att lämna recensioner, bör du också ta dig tid att svara på dem. Detta visar att du värdesätter dina kunders feedback och är villig att ta itu med eventuella problem de kan ha.

5. Använd Googles företagsprofil för restauranginsikter
Google Business Profile Insights är ett kraftfullt kostnadsfritt verktyg som ger information om hur gäster hittar och interagerar med ditt företag online. Den här informationen kan hjälpa dig att förstå vad som fungerar och vad som behöver förbättras.

Hur man använder en restaurangs Google Business Profile Insights
Google Business Profile for Restaurant insights är data och mätvärden som visar hur potentiella kunder interagerar med dina företagsuppgifter på Google. Denna information kan vara användbar på många sätt, inklusive:

Förstå hur kunder hittar dina företagsuppgifter på Google
Se vilka åtgärder matgäster vidtar efter att ha hittat din annons på Google
Identifiera vilka marknadsföringskampanjer som leder gäster till din annons på Google
Att avgöra vilka uppgifter på Google som är populärast bland matgäster.
Framför allt, för att komma åt insikter i din Google Business Profile, logga in på ditt GBP-konto och klicka på fliken “Insikter”. Därifrån ser du en översikt över hur kunder interagerar med dina uppgifter.

Google Business Profile Insights
Källa: https://www.synup.com/how-to/track-google-my-business-insights

Du kan också använda funktionen “Jämför” för att se hur din nuvarande prestation jämförs med tidigare perioder. Detta kan hjälpa till att upptäcka trender och avgöra om dina marknadsföringsinsatser har en positiv inverkan på kundupplevelsen.

Hur du använder GBP Insights för att förbättra din restaurangs verksamhet
GBP-insikter kan också användas för att förbättra din restaurangs verksamhet. om en gäst inte kan hitta din annons i sökmotorresultat eller har en dålig upplevelse när de väl kommer dit, är det inte troligt att de kommer tillbaka.

Här är några specifika sätt du kan använda GBP-insikter för att förbättra din restaurangs verksamhet:

1. Använd rapporten “Hur kunder hittar dig” för att se om din restaurangprofil är lätt att hitta.
Rapporten “Hur kunder hittar dig” visar de söktermer som gäster använder för att hitta din restaurang. Därför kan denna grundläggande information användas för att avgöra om din restaurangprofil är lätt att hitta och har relevant information som är viktig för lokal SEO.

Låt oss till exempel säga att rapporten visar att kunder söker efter din restaurang utifrån namnet och inte utifrån dess plats. Detta kan vara ett tecken på att din restaurangprofil inte är optimerad för plats. Därför kanske du vill se till att din företagsinformation inkluderar din restaurangs adress och att den är lätt att hitta.

2. Använd rapporten ” Kundåtgärder” för att se Vad gästerna oftast gör med din företagsprofil.
Rapporten ” Kundåtgärder ” visar dig vilka åtgärder potentiella kunder vidtar efter att ha hittat din profil. Med andra ord, denna information avgör vilka profilfunktioner som är mest populära bland matgäster.

Låt oss till exempel säga att du ser att många matgäster klickar på din restaurangs webbplatslänk . De är möjligen intresserade av att lära sig mer om ditt företag. Som ett resultat kanske du vill se till att din webbplats är uppdaterad och innehåller all korrekt information som potentiella gäster skulle leta efter.

3. Använd rapporten ” Telefonsamtal” för att se om din kontaktinformation är lätt att hitta.
Rapporten ” Telefonsamtal ” visar hur många kunder som klickar på ditt företags telefonnummer. Därför avgör denna information om din plats är lätt att hitta.

Låt oss till exempel säga att du ser att väldigt få matgäster klickar på ditt telefonnummer. Detta kan vara en indikation på att din kontaktinformation inte visas tydligt i din profil. Som ett resultat kanske du vill se till att ditt telefonnummer är lätt att hitta och klicka på om du önskar ha bokningar via telefon.

4. Använd rapporten “Vägbeskrivningar” för att se om din plats är lätt att hitta.
Rapporten “Vägbeskrivningar” visar hur många gäster som begär vägbeskrivningar till din restaurang. Därför avgör denna information om din plats är lätt att hitta.

Låt oss till exempel säga att du ser att väldigt få nya gäster efterfrågar vägbeskrivningar. Listan visar förmodligen inte din plats tydligt. Eller att det inte är lätt att hitta. Som ett resultat av detta kanske du vill försäkra dig om att din lista innehåller din restaurangs adress och att den är lätt att hitta.

5. Använd rapporten “Foton” för att se om din profil är iögonfallande.
Rapporten “Foton” visar hur många kunder som tittar på bilderna på din annons. Den här informationen avgör med andra ord om din annons är iögonfallande.
Låt oss till exempel säga att du ser att väldigt få kunder tittar på bilderna på din profil. Det indikerar att dina foton inte är iögonfallande. Se till att din profil innehåller foton av högkvalitet.

Slutliga tankar
1. Sammanfattningsvis är Google Business ett kraftfullt verktyg för att hjälpa restauranger att lyckas och öka försäljningen. Och ett av de bästa sätten att använda GBP är att dra fördel av dess insikter. Detta kommer dock också att hjälpa dig med dina Google-sökningar, onlinebeställningar och Google Maps-resultat.

2. GBP-insikter ger värdefulla data och mätvärden som du kan använda för att förbättra din restaurangs marknadsföring och verksamhet. Så om du inte redan använder GBP-insikter rekommenderar vi att du börjar idag. Det är bra för dina lokala restaurang!

3. Sammanfattningsvis, om du är restaurangägare är det superviktigt att ha en företagsprofil i Google. Varför? Eftersom visitkort online hjälper till att öka bokningar, onlinebeställningarna . Dessutom ger din profil de nya gäster uppgifterna om din restaurangs namn, adress, öppettider och kontaktinformation tydligare – allt detta gör det lättare för dem att hitta och bokabord eller beställa mat från dig.

4. Dessutom kan kunder lämna onlinerecensioner och betyg på din restaurangprofil, vilket ytterligare kan uppmuntra andra att prova din restaurang. Så om du har ett onlinebeställningssystem som Happy Order,Qopla, WEIQ, loco app, eller bokningsystem som Thefork, easyTableBooking, waiteraid se till att länka det till din restaurangs webbplats via Googles företagsprofil. Kort sagt, det är ett utmärkt sätt att effektivisera beställningsprocessen och bokningar för gäster och göra det bekvämare för dem.

Boka en gratis konsultation idag!